Ugrás a tartalomhoz

Ajándék a Szent Kristóf Háznak

Ajándék a Szent Kristóf Háznak

Folytatva a szép hagyományt, idén is eljuttatta a Fejér Megyei Önkormányzat és Törő Gábor országgyűlési képviselő ajándékait a székesfehérvári Szent Kristóf Házba Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Ebben az esztendőben Varga Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Folytatva a szép hagyományt, a Fejér Megyei Önkormányzat ebben az esztendőben is jótékony célú adománnyal tette szebbé a megyénkben élő rászoruló emberek karácsonyát. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke december 15-én adták át az önkormányzat és Törő Gábor országgyűlési képviselő ajándékait a székesfehérvári Szent Kristóf Ház lakóinak és gondozottjainak.

Gyümölcs, szaloncukor és más meglepetés is előkerült az ajándékokat szállító autóból.  december 15-én, a Szent Kristóf Ház előtt. Több éves hagyomány, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat – Törő Gábor országgyűlési képviselővel közösen – ajándékokkal igyekszik szebbé tenni az intézményben élők karácsonyát. A finomságok és a fenyőfa mellett ebben az esztendőben – az intézmény előzetes jelzésének megfelelően – olyan ajándékok kerültek a Szent Kristóf Ház karácsonyfája alá, amelyeket az intézmény gondozottjai kreatív kézműves foglalkozásokon használhatnak majd.

Ebben az esztendőben Varga Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke is csatlakozott a kezdeményezéshez, aki helyi termelők által felajánlott mézet és almát hozott az intézmény számára.

Az intézmény gondozottjai, ellátottjai régi kedves ismerősökként fogadták az adományozókat, akiket zenés produkcióval, verssel leptek meg, és saját készítésű ajándékokkal köszönték meg a finomságokat és az ajándékokat.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász által fenntartott Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének küldetése, hogy fogyatékkal élő embertársainknak is megadják azt a lehetőséget, hogy a saját döntéseik alapján aktív tagjai lehessenek a társadalomnak, megmutathassák különleges képességeiket, bizonyítani tudják mindenki számára, hogy képesek aktív és hasznos tagjai lenni a közösségnek. Céljuk az is, hogy a velük való találkozások során minden ember gazdagodjon a bennük meglévő kincsekből, nyitottságból, elfogadásból, őszinteségből, tenni akarásból.