Ugrás a tartalomhoz

Elkészült Sukoró eddigi legnagyobb összegű fejlesztése

Elkészült Sukoró eddigi legnagyobb összegű fejlesztése

Mintegy 800 millió forintos fejlesztés eredményeként 24 új bölcsődei és 50 óvodai férőhellyel bővült Sukoró nevelési intézményének kapacitása. A hivatalos átadást megelőzően területbejáráson tekintette meg a beruházást a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője, Sukoró polgármestere, és az érdeklődő szülők.

Elkészült Sukorón az új bölcsőde és óvoda épülete, ezzel befejeződött a község eddigi legnagyobb összegű fejlesztése.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 535 millió forintos, valamint Magyarország Kormányának 180 millió forintos támogatásával, illetve Sukoró Község Önkormányzatának 81 millió forintos saját hozzájárulásával megvalósult bölcsődei és óvodai infrastruktúra fejlesztést a - várhatóan jövő héten megvalósuló – hivatalos átadást megelőzően területbejáráson tekintette meg csütörtökön Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, valamint az érdeklődő szülők. 

Az összesen 796 millió forintos beruházás eredményeként 24 új bölcsődei és 50 óvodai férőhellyel bővül a község nevelési intézményének kapacitása, valamint tornaszoba, tálalókonyha és parkolók is kialakításra kerültek.

Mint azt Dr. Molnár Krisztián a bejáráson elmondta, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökeként és sukorói lakosként is örömmel tölti el ez a családok életét megkönnyítő fejlesztés, melynek köszönhetően 21. századi, korszerű körülményeket biztosító nevelési intézménybe járhatnak majd a sukorói kisgyermekek.