Ugrás a tartalomhoz

Megújult a Sukorói református temetőben álló ravatalozó

Megújult a Sukorói református temetőben álló ravatalozó

A Magyar Falu Program 30 millió forintos támogatásával korszerűsítették a sukorói református temetőben álló ravatalozót. A megújult ravatalozót Mindenszentek ünnepének előestéjén szentelték fel, az ünnepségen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

Mindenszentek ünnepének előestéjén, istentisztelet keretében szentelte fel Kardos Ábel, sukorói református lelkipásztor a sukorói református temetőben álló, megújult ravatalozót.

A ravatalozót a Magyar Falu Program 30 millió forintos támogatásával korszerűsítették: megújult a ravatalozó tetőfedése, nyílászárói, a külső és belső falburkolatok, a térburkolat, valamint a mosdó- és kiszolgáló helyiségek. 

A test halála természeti törvény, épp úgy része életünknek, mint a születés – mondta el az ünnepségen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette: minden társadalom alapvető feladata, hogy az elhunytak részére méltó temetkezési helyről gondoskodjon, hiszen a temetés a család, a hozzátartozók végső búcsúja, amely egyszeri és megismételhetetlen - ezeket a végső búcsúhoz méltó körülményeket biztosítja a megújult ravatalozó.