Ugrás a tartalomhoz

Aláírták a támogatási szerződéseket

Aláírták a támogatási szerződéseket

Mintegy 1,5 milliárd Forint támogatás odaítéléséről döntött a Fejér Vármegyei Közgyűlés 2024. március 28-i rendkívüli ülésén Adony, Kulcs, Rácalmás és Iváncsa vonatkozásában. Az elmúlt napokban a támogatási szerződések aláírására is sor került.

 

 

 

2024. március 28-i rendkívüli közgyűlésén mintegy 1,5 milliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a Fejér Vármegyei Közgyűlés Adony, Kulcs, Rácalmás és Iváncsa vonatkozásában. Ezen források egy része működési feladatok ellátására, egy része pedig fejlesztések megvalósítására kerül felhasználásra.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere április 10-én írta alá a támogatási szerződést Iváncsán. 

A 250 millió Forintos támogatásnak köszönhetően az Iváncsaiak javát szolgáló fejlesztéseket valósít meg a település. Így – egyebek mellett - katolikus és református egyházi intézmények fejlesztése, a Vörösmarty utcai buszforduló és a Zrínyi utca közötti, valamint a Vörösmarty utca és Munkácsy utca közötti szakaszon csapadékvízelvezetés és járdafelújítás, a Fő úton lévő orvosi rendelő és bölcsőde előtti területen szintén csapadékvízelvezetés és térköves járda kiépítése, illetve az Arany János utcai óvodánál térkövezés, dolgozói helyiségek felújítása és bútorzatcsere valósul meg.

Adony 200 millió Forintos támogatásban részesül, az erről szóló szerződést szintén április 10-én írta alá a vármegyei közgyűlési elnök és Ronyecz Péter, Adony polgármestere.

A 200 millió Forintos fejlesztési támogatásnak köszönhetően Adonyban elkészül a Bocskai utca és Petőfi utca közötti terület vízelvezetése, felújításra kerül a Táncsics Mihály utcában, valamint a Mátyás király utcában lévő szolgálati lakás, és bővül a Kossuth Lajos utcai Szociális Központ. Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke az aláíráson elmondta: „Nem titkolt célunk, hogy ennek a támogatásnak köszönhetően Adony költségvetése olyan szinten megerősítésre tud kerülni, hogy a mintegy 200 millió forint - előzetesen tervezett – költségigénnyel, a helyi katolikus közösséggel, a Székesfehérvári Egyházmegyével és a Fejér Vármegyei Önkormányzattal összefogva a 300 esztendős – és sajnos életveszélyessé vált - Sarlós Boldogasszony templom teljeskörű felújítása is megtörténhet!”

A Fejér Vármegyei Közgyűlés Kulcs Község Önkormányzatának 100 millió Forint támogatást nyújt. A támogatási szerződést a vármegyei elnök és Jobb Gyula polgármester kedden írta Kulcson.

A 100 millió Forintos támogatásnak köszönhetően a Kulcsiak javát szolgáló fejlesztéseket valósít meg a település, így – egyebek mellett – ivóvízrendszer épül ki a Kotlán János utcában, fejlesztésre kerül a sportpálya, irattárat alakítanak ki a Faluházban, és a település jubileumi rendezvényeinek megvalósítását is támogatásra kerül.

Rácalmáson Schrick István polgármester és Dr. Molnár Krisztián írta alá azt a megállapodást, melynek értelmében a Fejér Vármegyei Önkormányzat 920 millió Forint támogatást nyújt Rácalmás Város Önkormányzatának.

A támogatásból Rácalmás a település lakosainak mindennapjait komfortosabbá tevő fejlesztéseket valósít meg, így közvilágítás kiépítés, a Dúzlok dűlőben ivóvízvezeték kiépítése, a Milleniumi parkban játszószer-fejlesztés, az Ady Endre utcában pedig útépítés valósul meg, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program PLUSZ támogatásával megépülő, Rácalmást Kulccsal összekötő kerékpárút önrészéül is szolgál majd a támogatás egy része.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke az aláírások során gratulált a településeknek, illetve megköszönte Dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője támogató közbenjárását, amely – mint fogalmazott - nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megvalósulhassanak a települési fejlesztések. Dr. Molnár Krisztián hangsúlyozta: „Kiemelt célunk, hogy olyan fejlesztéseket valósítsunk meg, településeinken, melyek az ott élők jogos igényén alapulnak, életkörülményeiket javítják.”