Ugrás a tartalomhoz

Átadták az etyeki Csodaszarvas Bölcsődét

Átadták az etyeki Csodaszarvas Bölcsődét

Ünnepélyes keretek között adták át április 24-én az etyeki Csodaszarvas Bölcsődét. A nagyközség új nevelési intézményének átadásán – mások mellett – Dr. Molnár Krisztián vármegyei elnök, Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Zólyomi Tamás polgármester vett részt.

 

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 1.042.913.299 Forintos támogatásából egy 72 férőhelyes, 6 csoportszobás, teljesen akadálymentesített új bölcsőde létesült. 

Az épülethez összesen 18 parkolóhely - köztük 2 akadálymentesített - került kialakításra. A fejlesztés eredményeként 16 új munkahely létesült.

„Kiemelt célunk, hogy a szülők minden lehetséges segítséget megkapjanak a gyermekneveléshez, hiszen számunkra a magyar családok, a magyar gyermekek az elsők” – mondta el az átadón Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette, hogy a mai világban mekkora segítség a szülőknek, hogyha kisgyermekeiket biztonságosan, jó körülmények között el tudják helyezni, ők pedig vissza tudnak térni a munka világába. „Ennek érdekében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program bölcsődei férőhelyek kialakítását, bővítését célzó pályázatának keretében Fejér vármegyében 24 db nyertes projektet összesen mintegy 6,6 milliárd Forint támogatásban tudtunk részesíteni részesíteni, és ebben az igen jelentős összforrásban meg nincsenek is benne azon úgynevezett vegyes profilú projektjeink, amikor is együtt valósítottuk meg óvodai- és bölcsődei intézményfejlesztést” – emelte ki Dr. Molnár Krisztián.

Etyek új bölcsődéjét az átadó keretében áldotta meg főtisztelendő Hajdú Ferenc helynök, kanonok, Mészáros Péter atya, a helyi katolikus közösség vezetője és nagytiszteletű Szentpály-Juhász Imre református lelkész.