Ugrás a tartalomhoz

Elnöki köszöntő

Kedves Látogató!

Üdvözlöm Önt a Fejér Vármegyei Önkormányzat honlapján.

Fejér vármegye szülötteként bizonyára nem vagyok elfogulatlan, de biztos vagyok benne, hogy hazánk kevés tája kínálhat több szépséget, kellemesebb életet, mint a Dunától a Mezőföldön, a Velencei-tó tükrén és környező dombjain át a Vértesig, a Bakony lábáig nyújtózó Fejér.

Vármegyénk államiságunk bölcsője, és erre emlékeztet bennünket jelképünk, Fejér címere is annak a jelenetnek az ábrázolásával, amellyel államalapító Szent István királyunk élete alkonyán felajánlja a koronát Szűz Máriának, Magyarország védasszonyának.

Fejér vármegye mindezeken túl, természeti, kulturális és egyéb értékeket is hatalmas bőségben kínál, így életre szóló, kellemes emlékeket hagyhat maga után a látogatókban. Hiszen itt van például Tác-Gorsium a római kor egyedülálló emlékeivel, vagy az unikumnak számító Bory-vár, aminek szintén nehéz lenne párját találni.

A kultúra kedvelőit az építészeti attrakciók mellett pompás múzeumok is várják, akár olyan különlegességekkel is, mint a babák vagy a téglák gyűjteményei, másokat pedig koncerthelyek – például Beethoven szellemével a martonvásári kastélyban. Akit pedig kifejezetten a természet vonz, azt mindenben kielégíti csábító vízi- és szárazföldi túra útvonalaival a Velencei-tó, a környező dombvidék vagy a távolabbi Keleti-Bakony és a Vértes.

Bízom abban, hogy honlapunkon barangolva képet kap a felsorolt értékekről, vármegyénk történelméről, eseményeiről, egyben a vármegyei önkormányzat területfejlesztési feladatairól, tevékenységéről. 

Célunk, hogy az itt megjelenített információk és dokumentációk hasznos segítőtársai legyenek a felmerülő kérdések megválaszolásában.

Önkormányzatunk felelőssége is, hogy lehetőségeinket kihasználjuk, a vármegye lakóinak és vendégeinek mindenből a lehető legjobbat nyújtsuk.

Közgyűlésünk tagjai és az önkormányzati hivatal munkatársai mind ezért dolgoznak, reméljük, az Ön megelégedésére is.

Zárja Fejér vármegyét a szívébe éppúgy, ahogy az teszi azt lakóival, vendégeivel.

Tisztelettel:
Dr. Molnár Krisztián
a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke