Ugrás a tartalomhoz

Pannónia Szíve VI. ütem

Projekt megnevezése: Sukorón a szabadstrand kialakítása és közmű- és útfejlesztés a Fiatalokért Központ a kialakításához szükséges beruházás keretében

(Pannónia Szíve VI. üteme) 

Kormányhatározat(ok) száma: 1868/2021.(XII.3.) Korm. határozat

Felhasznált forrás megnevezése: hazai forrás 

Forrás nagysága: 2021. évben 677 525 600 Ft, 2022. évben 312 125 360 Ft, 

Készültségi fok: megvalósítás alatt

Rövid leírás: 

A Korm. határozat rögzíti, hogy a kiegyensúlyozott, integrált és arányos területi fejlődés érdekében Sukoró Község külterületének Velencei-tóval érintett parti szakasza egységes területként legyen fejlesztve.

A Kormány a Fiatalokért Központ kialakítása beruházás előkészítésére és megvalósítására a Beruházási Ügynökséget jelölte ki.

A Korm. határozat 3. a) pontja alapján a projekthez kapcsolódó közmű- és útfejlesztést a VVVTFT valósítja meg.

Ez a fejlesztés szervesen kapcsolódik 

- egyrészről az 1976 óta minden évben megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (a továbbiakban: EFOTT) Fesztiválhoz, mint a velencei-tavi régió egyik fő kulturális, turisztikai és gazdasági attrakciójához, melynek további, hosszú távon Sukorón történő megrendezését is lehetővé teszi a beruházás. Az EFOTT Fesztivál szervezője az EFOTT Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, melynek tulajdonosa a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. A rendezvény helyszíne pedig már 5 éve változatlanul a Velencei-tó északi partszakasza. Az elmúlt években már több mint 120 000 magyar fiatal vett részt az eseményen, amely 2020-ban ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját.

- másrészről a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia kialakításához, a „A Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja - komplex előkészítése” KEOP-7.9.0/12-2014-0008 azonosító számú projekthez, valamint a Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja projekthez kapcsolódó feladatokhoz szükséges forrás biztosításáról szóló 1219/2021. (IV. 29.) Korm. határozat alapján történt vendégmóló és közforgalmú hajóállomás kialakításához Sukorón projekthez.

Fényképek: