Ugrás a tartalomhoz

Fejér Megyei Diáknapok

A diáknapok egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek országosan sem igen akad párja. 51 éves múltra tekint vissza, első alkalommal 1966. áprilisában került megrendezésre. 

Jelentőségét leginkább az mutatta indulásakor, hogy nagyon sok fiatalt mozgósított a középiskolákban, szakmunkásképző intézményekben és a felsőfokú oktatási intézményekben. 

A programban szerepelt a város amatőr szimfonikus zenekarának, énekkarainak, szólistáinak, szavalóinak, színjátszóinak bemutatója, ám sportból, műszaki, valamint egyéb kulturális és szellemi programból sem volt hiány. A különböző kategóriákban szereplőket arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták. Olyan alkalmak voltak ezek, amelyek megismétlődtek és meg is kellett, hogy ismétlődjenek évről évre.

Mára a több évtizedes hagyományoknak megfelelően évenként felváltva szervezik Székesfehérváron és Dunaújvárosban. A diáknapok egyik fontos célja, hogy a diákok tudásuk értékelésével szembe kerülhessenek, fejlődésükhöz szakmai tanácsokat kaphassanak. A szervezők évről-évre jó színvonalú, kellő választékot nyújtó, különleges és színes programokról gondoskodnak. A rendezvény hagyományőrző, hiánypótló és eszmei értékekkel bír.