Ugrás a tartalomhoz

A ciklus utolsó ülését tartotta a Fejér Vármegyei Közgyűlés

A ciklus utolsó ülését tartotta a Fejér Vármegyei Közgyűlés

A Fejér Vármegyei Közgyűlés csütörtökön ülésterv szerinti ülést tartott, amely a jelenlegi testület utolsó ülése volt. Egyebek mellett települési támogatásokról, valamint technikai jellegű döntésekről határozott a képviselőtestület.

Az ülés elején Szabó Vendel ezredes, vármegyei rendőrfőkapitánytól a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakmai beszámolóját hallgatta meg a képviselőtestület. A Dunán zajló árvíz elleni védekezés miatt a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szintén erre a napra tervezett beszámolóját – Magosi Lajos igazgató kérésére - levette a napirendről a testület. A Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián a két napirend kapcsán köszönetét fejezte ki a fegyveres- és rendvédelmi szervek hivatásos állományának, az önkénteseknek és mindenkinek, aki részt vesz a védekezésben.

A szeptember 19-i közgyűlésen több technikai jellegű döntést is meghozott a képviselőtestület, egyebek mellett a költségvetési rendelet, valamint a szervezetei és működési szabályzat módosításával kapcsolatban.

Települési támogatásokról is döntött a Fejér Vármegyei Közgyűlés Iváncsa, Rácalmás, Adony és Kulcs vonatkozásában, több milliárd Forint értékben.

„Tekintve, hogy a jelenlegi testületnek valószínűleg ez volt az utolsó ülése, ezúton szeretném köszönetemet kifejezni képviselőtársaimnak az elmúlt ciklusban végzett munkájukért, alelnök uraknak az elnöki feladatok ellátásában nyújtott segítségükért, valamint a hivatal munkatársainak magas szakmai színvonalú előkészítő munkájáért” – emelte ki az ülés végén Dr. Molnár Krisztián vármegyei elnök.