Ugrás a tartalomhoz

Fejér vármegyében is zajlik az árvíz elleni védekezés

Fejér vármegyében is zajlik az árvíz elleni védekezés

Szeptember 17-én, kedden elsőfokú árvízvédelmi készültség került elrendelésre Fejér vármegyében. A szakemberek úgy látják, Fejérben két településen lesz szükség önkéntesek segítségére az árvízvédelem vonatkozásában: Ercsiben és Kisapostagon.

 

 

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, Tessely Zoltán és Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselők, Tanárki Gábor főispán, Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Gólics Ildikó alpolgármester, Ercsi október elsejétől hivatalba lépő polgármestere, valamint az illetékes szervek vezetői Ercsiben, a Duna-parton tartottak sajtótájékoztatót kedden délelőtt, hiszen ezen a napon elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Fejér vármegyében.

Mostantól naponta több mint 1 métert emelkedik a Duna vízszintje, az árhullám várhatóan 22-én, 23-án tetőzik Fejér vármegyében. A szakemberek tájékoztatása alapján a vízszint várhatóan nem éri majd el a 2013-as árhullám szintjét, körülbelül 24 centiméterrel lesz alatta.

A szakemberek úgy látják, Fejérben két településen lesz szükség önkéntesek segítségére az árvízvédelem vonatkozásában: Ercsiben és Kisapostagon. Ercsiben szerdán délben meg is kezdődnek a munkálatokat a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelem irányítása mellett. Kisapostag vonatkozásában is megtörténik a védekezés, Varga Gábor országgyűlési képviselő, a település polgármestere és az érintett lakossággal folytatott egyeztetések alapján.

„Sok Fejér vármegyei ember már eddig is segített a védekezésben az ország északi részein, de mostantól már saját vármegyénkben is védekeznünk kell” – mondta el a sajtótájékoztatón Dr. Molnár Krisztián. A vármegyei elnök hozzátette: „Fejér vármegye mindig élen járt, ha össze kellett fogni, mutassuk meg ezúttal is közösségünk erejét! Kérek mindenkit, aki tud, jöjjön segíteni! Ezúton is köszönöm a résztvevő civil szervezetek és önkéntesek, valamint az illetékes szervek szakembereinek a védművek kiépítésében való közreműködését és a holnap kezdődő védekezésben nyújtott munkáját. Közösen megvédjük Fejér vármegyét, megvédjük a Fejér vármegyei Embereket!” – emelte ki Dr. Molnár Krisztián.