Ugrás a tartalomhoz

Rég várt fejlesztés valósult meg Kulcson – befejeződött a Fekete István Általános Iskola felújítása

Rég várt fejlesztés valósult meg Kulcson – befejeződött a Fekete István Általános Iskola felújítása

Több mint 1,5 milliárd forintos nemzeti forrásból újult meg és bővült ki a kulcsi Fekete István Általános Iskola. A rekonstrukció egy rég várt fejlesztés volt, hiszen az elmúlt években folyamatosan növekedett a település lakosságszáma, így a gyermekek száma is.

 

 

 

Május 29-én ünnepélyes keretek között adta át a felújított Fekete István Általános Iskolát Kulcson Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Jobb Gyula polgármester, Kalamán Ferencné, a Dunaújvárosi Tankerület igazgatója és a kulcsi iskolások és családok.

A régi, négy külön épületből álló iskola már nem tudta korszerű módon, kényelmes körülmények között ellátni feladatát. A kiemelt összegű, 1,5 milliárd forintos támogatás – amely a település történetének eddigi legnagyobb beruházása – hosszú távra fogja megoldani a kulcsi gyermekek és pedagógusok elhelyezését, illő, 21. századi körülmények között.

A fejlesztéssel közel duplájára, 2760 m2-re nőtt az iskola hasznos alapterülete – 16 tanteremben 250-300 gyermek színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő oktatása lett biztosított. A korábbi több épület helyett mostantól egy nagy iskolaépület szolgálja a gyerekek és pedagógusok kényelmesebb mindennapjait, tanórákra való eljutását. A fejlesztés lehetőséget nyújt a csoportbontásra is, valamint kialakításra került természettudományos és informatikai terem, melegítőkonyha, étkező, igazgatói és tanári iroda, tornaterem öltözőkkel és tanári öltözőkkel, valamint a könyvtár is új helyre költözhetett.

„Örömteli látni Kulcs rohamos fejlődését: a közelmúltban adtuk át a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde új bölcsődeépületét, valamint a felújított, modern, 21. századi körülményeket biztosító Egészségházat is. Gratulálok Jobb Gyula polgármester úrnak a példás településfejlesztési munkához!” – emelte ki az átadón Dr. Molnár Krisztián vármegyei elnök, aki köszönetet mondott Magyarország Kormányának a kiemelt összegű támogatásért.