Ugrás a tartalomhoz

Rendkívüli ülést tartott a Fejér Vármegyei Közgyűlés

Rendkívüli ülést tartott a Fejér Vármegyei Közgyűlés

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a Fejér Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen egyebek mellett a költségvetési rendelet módosításáról, valamint települési támogatások odaítéléséről döntött a testület.

Módosította a Fejér Vármegyei Önkormányzat 2024. évi költségvetési rendeletét a vármegyei közgyűlés, majd a különleges gazdasági övezet vonatkozásában települési támogatásokról is döntött a testület.

A támogatási döntések értelmében Rácalmás összesen 920 millió forint támogatásban részesül, melyből belterületi közvilágítás kiépítés, a Dúzlok dűlőben ivóvízvezeték kiépítés, a Milleniumi parkban játszószer-fejlesztés, az Ady Endre utcában pedig útépítés valósul meg, valamint pályázati önrész fedezetéül is szolgál majd a támogatás egy része.

Iváncsa összesen 250 millió forint támogatást kap. A település a támogatásnak köszönhetően – egyebek mellett - katolikus és református egyházi intézmények fejlesztését, több utcában csapadékelvezetést és járdafelújítást, az Arany János utcai óvodánál térkövezést, dolgozói helyiségek felújítását, illetve bútorzatcserét valósít meg.

Kulcs 100 millió forint támogatásban részesül, melyből a település jubileumi rendezvényeinek megvalósítása, a Faluházban irattár kialakítása, a sportpálya fejlesztése, valamint a Kotlán János utcában ivóvíz rendszer kiépítése valósul meg.

Adony 200 millió forint támogatásban részesül, melynek köszönhetően felújításra kerül két szolgálati lakás és bővül a Kossuth Lajos utcai Szociális Központ. Az adonyi támogatással kapcsolatban Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: „Nem titkolt célunk, hogy a mai támogatásnak köszönhetően Adony költségvetése olyan szinten megerősítésre tud kerülni, hogy a település mintegy 200 millió forint - előzetesen tervezett költségigénnyel - a helyi katolikus közösséggel, a Székesfehérvári Egyházmegyével és a Fejér Vármegyei Önkormányzattal összefogva a 300 esztendős – és sajnos életveszélyessé vált - Sarlós Boldogasszony templom teljeskörű felújítása is megtörténhet.”

Alapítványi támogatásról is döntöttek a képviselők a rendkívüli közgyűlésen, melynek értelmében a Krajczáros Alapítvány részére 200.000 forint támogatást biztosítottak.