Ugrás a tartalomhoz

A vármegye legnagyobb települési TOP projektjét adták át

A vármegye legnagyobb települési TOP projektjét adták át

Mór újkori történetének legnagyobb beruházását, Fejér vármegye legnagyobb települési TOP projektjét adták át április 26-án. A móri Városi Piac Rehabilitációja összesen 4 milliárd 160 millió Forintos beruházással valósult meg.

 

 

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program három pályázatának támogatásával, összesen 4 milliárd 160 millió Forintos beruházással valósult meg a móri Városi Piac Rehabilitációja, melynek eredményeként egy teljesen megújult, 21. századi körülményeket biztosító, közösségi- és rendezvényteret is magába foglaló piac épült Mór belvárosában.

A fejlesztés részeként fedett árusítóhely és vásárcsarnok, üzlet-és irodaépületek, valamint egybefüggő többfunkciós központi tér is kialakításra került. Szintén a fejlesztés eredményeként felépült egy 75 férőhelyes mélygarázs, és átalakításra került az egykori műemlék istállóépület, így új közösségi- és rendezvénytérrel is gyarapodott a város. 

A fejlesztést Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Fenyves Péter polgármester, valamint Fett Krisztián és Istvánfalvi Dávid alpolgármesterek adták át. 

Mint azt Dr. Molnár Krisztián az eseményen elmondta, Mór tekintetében párját ritkító nagyságrendű fejlesztési forrásokról beszélhetünk, hiszen a 2014-2020-as időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel 7 milliárd Forint érkezett a városba, ami – a két megyei jogú várost nem számítva – a legnagyobb összegű fejlesztési forrás vármegyénkben egy település vonatkozásában.