Ugrás a tartalomhoz

Mór ad otthont ebben az esztendőben a Vármegyenapnak

Mór ad otthont ebben az esztendőben a Vármegyenapnak

Ebben az esztendőben Móron kerül megrendezésre a Fejér Vármegyei Önkormányzat legnagyobb saját ünnepe, a Vármegyenap – erről számolt be pénteken Dr. Molnár Krisztián vármegyei elnök, Törő Gábor országgyűlési képviselő és Fenyves Péter polgármester a Vármegyeházán.

A hagyományoknak megfelelően a Vármegyenapi ünnepi közgyűlés keretében adja át a vármegye kitüntető címét- és díjait a Fejér Vármegyei Önkormányzat. 

A Vármegyenaphoz kapcsolódóan idén is lesz Vármegyekorzó, ahol Fejér vármegye kézművesei és termelői mutatkoznak be, valamint a “Hagyomány-Érték-Minőség” jegyében átadásra kerülnek a Fejér Termék Programhoz kapcsolódó elismerések is – mondta el a sajtótájékoztatón Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

"Van okunk az örömre. Minden gazdasági nehézség, minden probléma ellenére az elmúlt időszakban is kiválóan teljesített Fejér vármegye, kiválóan teljesítettek a vármegyei emberek. Nagyon jó lehetőség ez a nap arra is, hogy elismerjük azokat a hétköznapi vármegyei embereket, akik nem hétköznapi cselekedeteket hajtottak végre. Köszönjük a Fejér vármegyei emberek áldozatos munkáját, szóljon ez a nap nekik és róluk” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.

Törő Gábor, Mór országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki a helyszínválasztásért, és arról biztosított, méltó helyszíne lesz Mór az idei Vármegyenapnak.

Megtisztelő, hogy az „Ezerjó városában” rendezi meg legnagyobb ünnepét a vármegye – tette hozzá Fenyves Péter polgármester.