Ugrás a tartalomhoz

Rendkívüli ülést tartott a Fejér Vármegyei Közgyűlés

Rendkívüli ülést tartott a Fejér Vármegyei Közgyűlés

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a Fejér Vármegyei Közgyűlés. A testület egyebek mellett kitüntető címek és díjak odaítéléséről döntött, valamint az aktív- és ökoturisztikai fejlesztésekről szóló TOP Plusz pályázathoz kapcsolódó döntéseket is meghozott.

 

 

 

Zárt ülésen vármegyei kitüntető címek és -díjak odaítéléséről döntött egyebek mellett a Fejér Vármegyei Közgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén. Az elismerések átadására májusban, a tervek szerint Móron megrendezésre kerülő Vármegyenapon kerül majd sor.



A testület döntést hozott az aktív- és ökoturisztikai fejlesztésekről szóló TOP Plusz pályázathoz kapcsolódóan is. „Célunk, hogy a pályázat nyújtotta, mintegy 2 milliárd forint értékű pályázati lehetőséggel élve tovább fejlesszük Fejér vármegye gazdag természeti és kulturális látnivalóit, melyek kiváló lehetőséget nyújtanak a szabadidő aktív eltöltésére vármegyénk lakosai és a hozzánk látogatók számára egyaránt” – mondta el a napirend kapcsán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.



Két alapítványi támogatásról is döntött a közgyűlés: a Pedagógia és Garancia Alapítvány a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola könyvtárának fejlesztéséhez 200.000 forint, a Betegápolásért Alapítvány pedig a Magyar Ápolók Napja megrendezéséhez 500.000 forint támogatásban részesül.