Ugrás a tartalomhoz

Új Minibölcsőde Adonyban

Új Minibölcsőde Adonyban

Az adonyi Hóvirág Óvoda és Bölcsőde intézményegyüttes új épületét, a két csoportszobás, korszerű minibölcsődét pénteken adta át Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Ronyecz Péter polgármester, és Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő.

 

 

 

A Minibölcsőde a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 397 millió forintos támogatásával valósult meg, melyhez további 27 millió forintot vett igénybe Adony Város Önkormányzata a Fejér Vármegyei Önkormányzat által nyújtott fejlesztési támogatásból – mondta el az átadón Dr. Molnár Krisztián.

Az összesen 424 millió forintos beruházásból megvalósult új, korszerű, teljeskörűen akadálymentesített Minibölcsődében 2 darab, 8 fős csoportszobát alakítottak ki, így összesen 16 kisgyermek számára nyújt színvonalas ellátást az intézmény.

A korszerű épület fűtését – hűtését hőszivattyú biztosítja, a fényről pedig a legmodernebb világítótestek gondoskodnak. Kialakításra került egy belső játszóudvar fedett terasszal, valamint a fejlesztéshez, neveléshez szükséges kül- és beltéri eszközök is beszerzésre kerültek. A Minibölcsőde kialakításával 5 új munkahely jött létre.

„Célunk, hogy olyan fejlesztéseket valósítsunk meg településeinken, melyek az ott élők jogos igényén alapulnak, javukat szolgálják. Gratulálok Adonynak, kívánom a kisgyermekeknek és az itt dolgozóknak, hogy használják örömmel, jó egészségben ezt a szép, korszerű épületet!” – emelte ki köszöntőjében Dr. Molnár Krisztián vármegyei elnök.